Viktigheten av digital markedsføring

Viktigheten av digital markedsføring

Hva er digital markedsføring?

Kundereisen starter ofte med at man har et behov som må dekkes, og deretter begynner søk etter hva som kan dekke behovet. I dag skjer denne researchen ofte over nett, og derfor opplever bedrifter også at en økt tilstedeværelse på nett gir resultater. Digital markedsføring går ut på å være tilstede på de digitale plattformene med et jevnlig optimalisert innhold. Den digitale verden er alltid i endring, og det krever derfor mye jobb for å alltid holde god kvalitet på det innholdet som publiseres eller oppdateres.

For å kunne opprettholde god kvalitet på innholdet som fører til at kundene vender tilbake til din bedrift etter sin research er det viktig med en god strategi. Ingenting skal skje tilfeldig, men det skal likevel være autentisk. Mestrer du dette vil du kunne klare å møte målgruppen din på rett sted til rett tid. Måling og evaluering er avgjørende for å utarbeide de mest virkningsfulle strategiene og for at du skal bli kjent med din målgruppe.

Hvor skjer det?

Den digitale markedsføringen opptrer forskjellig på de ulike digitale plattformene. For eksempel vil ikke det du gjør i sosiale medier vil ikke nødvendigvis fungerer like bra som innhold på nettsiden. Det utarbeides gjerne ulike strategier for de forskjellige plattformene etter hva man ønsker å oppnå med tilstedeværelsen.

Sosiale medier

Sosiale medier er ikke like effektivt hvis målet er å øke konverteringer og salg. Disse plattformene er ofte mer effektive for å øke kjennskap til merkevare, øke trafikk til nettside, øke engasjement, eller bygge og skape relasjoner med kunder. De forskjellige sosiale plattformene har ulike egenskaper som gjør at de krever forskjellig fokus og strategier:

Instagram – En plattform med fokus på det visuelle, benyttes ofte for branding og inspirasjon. Instagram kan benyttes som en portefølje for å inspirere kundene dine.

Facebook – Denne plattformen legger til rette for dialog med kunder, her kan du enkelt kommentere, like og dele innlegg for å skape engasjement. Kunder kan også legge inn anmeldelser på din bedrift som gir et autentisk og troverdig inntrykk. Når det gjelder annonsering gjør Facebook det enkelt å treffe de rette målgruppene med deres annonseringsverktøy.

Linkedin – En mer profesjonell plattform for B2B-markedet. Denne plattformen gjør kommunikasjonen med andre bedrifter enklere og mer tilgjengelig, samt rekrutteringsprosesser og deling av annet faglig innhold.

Snapchat – Denne kanalen krever et mer lekent og underholdende innhold i videoformat. Denne plattformen er mer effektiv om du ønsker å treffe yngre målgrupper.

Nettside

Hva man ønsker å oppnå med en nettside kan variere veldig etter hva slags produkt/tjeneste man tilbyr. Men en nettside er likevel nødvendig for de fleste bedrifter i dag, da Google og andre søkemotorer er mye brukt for å finne fram til produkter/tjenester. For å oppnå høy rangering hos Google er det viktig å ha en gjennomtenkt strategi også for nettsiden din. For eksempel kan dette være å optimalisere tekster på nettsiden slik at de foretrekkes av Google. Eller det kan være om du skriver blogg for å oppnå flere organiske søk.

Google Ads

Annonser i Google Ads krever også en arbeidsinnsats. For å få mest mulig ut av minst mulig penger bør det jobbes mye med annonsebeskrivelser og overskrifter, søkeord og bilder for annonsene. Man ønsker annonsen som faktisk fører til konverteringer og ikke bare klikk. Annonsene krever også en innsats underveis da internett hele tiden er i endring.

E-post

E-post markedsføring er også en kostnadseffektiv måte å markedsføre på. Dette skjer ofte i form av nyhetsbrev. Her er utfordringen å velge ut innhold som tiltrekker seg følgere av nyhetsbrevet, og beholder de allerede eksisterende følgerne.

Hvorfor er digital markedsføring så viktig?

  • Det gir deg mulighet til å treffe det rette publikummet, i tillegg til at du får en god oversikt over hvor du når frem. Det gir deg også mulighet til identifisere, og bli kjent med målgruppene dine.
  • Det er mer kostnadseffektivt. Du kan blant annet få oversikt over hvor annonsene dine når frem og følge med på hvordan de fungerer, og endre det som eventuelt ikke fungerer fortløpende. Dette gjør at du slipper å kaste masse penger ut av vinduet på annonser som ikke har effekt.
  • Styrke din posisjon i markedet. Det er attraktivt for kunder at det selskapet de benytter seg av viser at de henger med i tiden. 
  • Det er målbart. Man har tilgang til mye tall og gode analyser på aktivitet som skjer over nett. Dette gir mulighet til å lettere kunne måle og evaluerer resultater av kampanjer.

Følg oss på Instagram, Facebook og Linkedin.

Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag for å motta tips, inspirasjon, tutorials og tilbud innen animasjon, filmproduksjon og markedsføring!

Error: Contact form not found.

24. November 2021

Comments 3