Alle bedrifter bør blogge

Alle bedrifter bør blogge

Blogging utgjør en stor del av bedrifters digitale strategi, eller bør hvertfall gjøre det. Blogging krever mye tid og ressurser, men anses likevel å være effektivt for det vi kaller inbound markedsføring, eller pull-markedsføring. Dette handler om å skape et behov for kunden, og å vise hvorfor ditt tilbud er unikt i den store jungelen av tilbydere. Pull-markedsføring handler om å øke kjennskap til, og styrke bevisstheten rundt din merkevare. Så hvorfor er blogging så nødvendig for suksess med inbound markedsføring, og hvordan bør man gå frem med blogging?

Før du går i gang med bloggingen bør du sette opp mål for hva du ønsker å oppnå med bloggingen. Og deretter sette opp en oversikt over emner du ønsker å dekke. Videre setter du opp en plan for publisering for å få en oversikt over innhold, og hvor ofte du kan poste. For å oppnå resultater med blogging bør du poste ofte. Spesielt i starten bør du poste minst ett blogginnlegg i uken, men helst fler.

God planlegging gir bedre resultater.

Bedre SEO-resultater

Ved å hyppig publisere relevant innhold vil dette bidra til å øke synlighet og forbedre dine SEO-rangeringer. Googles søkemotor for eksempel verdsetter ferskt, relevant og verdifullt innhold. Men for å oppnå bedre SEO-resultater med blogging må innholdet også være gjennomtenkt.

Søkemotorene leter etter fraser og ord målgruppen din bruker, bruk derfor ord som målgruppen din bruker for å finne deg. På denne måten hjelper du kundene å enkelt kunne finne fram til din bedrift ved hjelp av et enkelt Google-søk. Med dette vil også trafikken til din nettside økes.

Analyser målgruppens nøkkelord og nøkkelfraser.

Øker antall leads

Blogging øker mulighetene for mer organisk trafikk til nettsiden din. Og organisk trafikk legger til rette for å nå ut til et bredere publikum enn du først hadde regnet med. Organisk trafikk kan ofte være mer effektivt en betalt plassering da du treffer et publikum som har genuin interesse av din bedrift. Igjen handler det her om å skape et behov for kunden og presentere hvordan din bedrift kan bidra til å dekke dette behovet.

Organisk trafikk er autentisk og gir bedre resultater enn betalt trafikk, faktisk foretrekker hele 7 av 10 organiske artikler framfor betalt plassering. Og statistikk viser at en bedrift som blogger kan oppnå hele 126% flere leads enn bedrifter som ikke blogger.

Blogging bidrar til at potensielle kunder kommer til deg.

Bygger tillit og troverdighet

En stor del av kjøpsreisen i dag er research av produkter, og tilbydere av det produktet eller tjenesten du er ute etter. Og publikum har større tillit til organisk innhold framfor betalt innhold. En blogg med relevant innhold kan skape et tillitsbånd mellom din bedrift og dine kunder, da de enkelt finner fram til den informasjon de er ute etter. En blogg bør derfor ikke være for selgende, men bygget opp av gode råd og tips til hvordan din produkter eller tjenester kan løse problemer.

Spesielt er dette viktig for mindre bedrifter som ikke har en sterk nok merkevare enda. Publikum har en tendens til å velge noe de er kjent med fra før, derfor er det ekstra viktig for mindre bedrifter å bygge dette tillitsbåndet til potensielle kunder. For å oppnå et troverdighetsstempel er det også viktig for bedriften å vise ansikt slik at kjøperen får et inntrykk av hvem dere er. Altså gi bedriften menneskelige egenskaper. Dette kan gjøres ved å bygge opp bloggen på tips og råd som viser at dere genuint viser at dere ønsker å hjelpe kunden. Bedriftens menneskelige egenskaper kan også komme frem gjennom mer personlige historier, eller gjennom presentasjoner av ansatte eller bedriftens prosjekter.

Bygg tillit til kundene dine ved hjelp av blogg.

Styrk din merkevare med blogg

Om du ikke allerede er i gang med bloggingen, bør du begynne allerede i dag. Bedriftsblogging kan øke din SEO-rangering, øke leads og styrke troverdighet, som igjen resulterer i en sterkere merkevare. Bare husk å ha en plan med bloggen. Sett opp mål og en plan med relevant innhold og publisering slik at bloggingen har en hensikt. Så vil du etterhvert se resultater.

Alle bedrifter bør blogge som en del av sin digitale strategi!

Les mer om viktigheten av digital markedsføring her.

Følg oss på Instagram, Facebook og Linkedin.

6. April 2022

Comment 1