2022 – Året for Animasjon

2022 – Året for Animasjon

I 2022 er videoinnhold viktigere enn noen gang. Vi ser at bruken av video framfor bilder og tekst stadig øker, men også at videoinnhold prioriteres. Dette gjelder både for innhold i sosiale medier og for søkemotoroptimalisering. Bruk av video er mest populært i markedsavdelingen, men det blir også hyppig brukt av ledelsen, salgsavdelingen, i administrasjon og i HR avdelingen.

2022 er året hvor også DU bør satse på videoinnhold.
Video + markedsføring = sant

Vi har samlet noen statistikker som viser hvorfor videoinnhold er enda viktigere i 2022. Spesielt effektivt er videoinnhold for markedsføring. Videomarkedsføring bidrar til et økt engasjement, og dermed større sjanse for påvirkning. Biteable utførte en stor undersøkelse i 2021 om bruk av videomarkedsføring. Her er noen av poengene som ble trukket ut av undersøkelsen:

 • 61% ser videoinnhold som en veldig viktig, eller ekstremt viktig del av deres markedsføringsstrategi.
 • 30% ser videoinnhold som mer viktig enn nettsiden i seg selv.
 • 74% mener videoinnhold gir bedre avkastning enn statisk innhold/bilder.
 • 68% mener at videoinnhold gir bedre avkastning enn google ads.
 • 53% mener videoinnhold bidrar til å øke merkebevisstheten.
 • 49% mener videoinnhold bidrar til å engasjere publikum.
 • 52% mener at videoinnhold bidrar til økt tillit fra potensielle kunder.
 • De fleste markedsførere bruker 1000,- til 10 000,- per video.
 • Markedsførerer bruker oftest video til presentasjoner (65%), reklame (57%) og forklaringsvideoer (47%).
 • Facebook er den mest populære kanalen å publisere videoer på med 75%, videre følger Youtube med 70% og Instagram 58%.

Tall hentet fra Worldstream:

 • 92% av brukerne som ser videoinnhold på mobiltelefon deler innholdet videre. 
 • Sosiale videoer genererer 1200% flere delinger enn tekst- og bildeinnhold til sammen.
 • 96% bruker forklaringsvideoer for å lære mer om et produkt.

Likevel er det ikke bare markedsføring videoinnhold egner seg for. Videoinnhold er også nyttig i presentasjoner eller som bakgrunnsgrafikk for foredrag og møter. Produktvisninger egner seg også best i videoformat da det er enklere å demonstrere et produkt med video. I tillegg gjør det produktet enklere å forstå, samt mer innbydende for mottaker.

Publikum elsker video

Alle statistikker viser at videoinnhold foretrekkes av publikum, og at dette formatet er det som vises mest i sosiale medier. Også på bildedelingstjenester som Instagram er video foretrukket. Videoer er ofte innholdsrike og morsomme, i tillegg til at du når ut med mye informasjon på kort tid. Dette er trolig også derfor det har blitt så populært.

Videoinnhold skaper engasjement og kan gi publikum større tillit til din merkevare. Om filmene dine treffer målgruppen din kan det bidra til flere delinger, og at publikum anbefaler din merkevare til andre. Dette kommer tydelig fram gjennom influenser-markedsføring. Vi kan se at videoer hvor de fremmer produkter, og snakker direkte til deres målgruppe bidrar til økt salg.

Videoinnhold deles mer, og skaper engasjement.

Hvis du fortsatt er i tvil om du bør legge inn filmproduksjon i budsjettet ditt, tvil ikke lenger. Video er kommet for å bli, og økningen i videoinnhold på nett de seneste årene bør være en god nok grunn til å være på ballen nå!

Følg oss på Instagram, Facebook og Linkedin.

Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag for å motta tips, inspirasjon, tutorials og tilbud innen animasjon, filmproduksjon og markedsføring!

Error: Contact form not found.

10. March 2022