Hva gjør vi uten Meta?

Hva gjør vi uten Meta?

Hva gjør vi uten Meta sine tjenester?

Det var en sjokkerende beskjed som inntraff Europa da Meta på søndag truet med å kutte sine tjenester i Europa om EU ikke lenger ville la de oppbevare brukerdata fra europeiske brukere på sine amerikanske servere.

Disse såkalte “truslene” som har blitt diskutert i mediene er trukket ut fra et avsnitt i Metas siste kvartalsrapport. Bakgrunnen for utsagnet er at kravene til personvern i EU og USA ikke stemmer overens. I tillegg har det vært utfordrende og komme til enighet om en avtale for dataoverføring. Dette vil dermed gjøre det vanskelig for Meta, som er et amerikansk selskap, å tilby tjenester i Europa.

Dette vil ikke nødvendigvis være verdens undergang for hver enkelt bruker av Instagram og Facebook. Men hva med oss som har brukt flere år på å sette de inn i deres algoritmer og egenskaper? Og hva med de bedriftene som finner kundene sine på Instagram og Facebook? Og hva skjer med annonsene våre, hvor skal vi annonsere nå?

Vi har mange alternativer for sosiale nettverk.

Om disse truslene er reelle eller ikke får tiden vise, men i mellomtiden kan det fortsatt være lurt å gå igjennom din digitale strategi for å sette opp noen reserveløsninger. Dette kan gi deg en mulighet til å ligge litt frampå. Så hvilke reserveløsninger har vi da?

En digital strategi består selvfølgelig ikke bare av Facebook og Instagram, men disse plattformene har ofte et høyt fokus. Dette er fordi de gir mulighet til effektiv annonsering fordi du blant annet kan spesifisere målgrupper, og i tillegg kan nå ut til så utrolig mange. Det høye fokuset på akkurat Facebook og Instagram fører til at andre plattformer ikke får like mye kjærlighet. Derfor vil jeg i dette innlegget minne deg på hvilke gode egenskaper våre andre plattformer har.

Nettside

Egen nettside er en veldig verdifull plattform for alle bedrifter, og spesielt for de som benytter seg av inbound markedsføring. Nettsiden kan brukes til å informere kunder om dine produkter og tjenester. Eller du kan via blogg skape et behov ved å sette ditt produkt eller tjeneste inn i ulike situasjoner eller ved å forklare andre praktiske fordeler med ditt produkt eller tjeneste.

I tillegg er nettsiden effektiv for å generere leads, du kan sette opp ulike skjemaer eller tilbud for å utvide din kontaktliste. Og sist, men ikke minst, er hjemmesiden veldig effektiv for å oppnå en høyere SEO-rangering. Jo mer aktivitet og høyere kvalitet, jo bedre SEO-rangering. Mye av innholdet som publiseres i sosiale medier kan også være egnet for en nettside.

Nyhetsbrev

Mange bedrifter sender ut nyhetsbrev månedlig. Nyhetsbrevene er brukes ofte for å sende ut eksklusive tilbud eller nyheter til de kundene som faktisk ønsker det. De kundene du har på denne kontaktlisten er ofte lojale kunder som faktisk ønsker å motta denne informasjonen, uten at det oppleves som spam. Kunderelasjonen du får gjennom nyhetsbrev er veldig verdifull, den gir deg mulighet til å fokusere på de som faktisk er interessert.

Linkedin
Linkedin er en plattform som benyttes mer og mer.

Linkedin er en plattform som egner seg best for B2B-markedet, og den har en mer seriøs stil enn det Facebook og Instagram har. Om du tenker at denne plattformen kan passe for din bedrift, har annonseringsmulighetene på Linkedin også forbedret seg de siste årene. Plattformen har ikke like mange brukere som Facebook og Instagram, men her kan du virkelig nå de rette folkene. Det at plattformen er mindre øker også sjansene for å bli sett, og for å nå den plassen du ønsker.

Snapchat
Snapchat egner seg for en mer personlig stil.

Fler og fler bruker Snapchat, og plattformen har faktisk sneket seg inn på en andreplass bak Facebook når det gjelder antall brukere. I motsetning til Linkedin som er en mer seriøs plattform, kan Snapchat kategoriseres som mer lekent og useriøst. Likevel er det dette personlige og useriøse som gjør det autentisk. Snapchat er kanskje ikke den rette plattformen om du ønsker å treffe andre bedrifter, men egner seg heller bedre mot privatkunder.

TikTok
Skal du nå yngre målgrupper kan TikTok være den rette plattformen.

Bruken av TikTok har økt betraktelig fra sin oppstart og det er fortsatt spådd stor økning i 2022. Innholdet på TikTok er ofte i likhet som på Snapchat lekent og useriøst, og styres ofte av trender. Disse trendene er ofte enkle å følge og det kan være gøy å gjøre de også med en kreativ vri, her finnes det nesten ingen grenser. Når det gjelder annonsering på TikTok er det mindre konkurranse om plassering enn det er på Instagram og Facebook, dermed har du  mulighet til å nå ut til et større publikum. Om du også benytter deg av influenser-markedsføring kan dette være plattformen det bør annonseres på da de ofte har stort publikum på slike plattformer.

Følg oss på Instagram, Facebook og Linkedin.

Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag for å motta tips, inspirasjon, tutorials og tilbud innen animasjon, filmproduksjon og markedsføring!

Error: Contact form not found.

10. February 2022