Annonsering i sosiale medier

Annonsering i sosiale medier

Annonsering i sosiale medier har utviklet seg til å bli en stor del av vår digitale markedsføring. For det første bruker store deler av befolkningen sosiale medier daglig. De sosiale plattformenes annonseringsverktøy gir deg muligheten til å skreddersy annonsene etter målgruppen din, samt å spesifisere målgruppene dine nøye. I dette innlegget skal jeg ta for meg noen av fordelene med annonsering på Facebook, Instagram og Linkedin.

Facebook er den mest populære sosiale plattformen i verden.

Facebook

Facebook er den mest brukte sosiale plattformen i verden. Ifølge Ipsos rapport for 3. kvartal i 2021 bruker 68% av Norges befolkning over 18 år Facebook daglig. Det at plattformen er så stor gir mange muligheter, men dette betyr også at du må ha spesifikke mål med annonseringen. For å optimalisere annonsene best mulig er det derfor viktig å ikke definere for brede målgrupper eller mål.

Målgruppene kan på Facebook defineres etter geografi, demografi, interesser, atferd og forbindelser. Dette gjør det mulig å spesifisere hvilke målgrupper du ønsker å rette annonsen din mot. For å kunne nå det rette publikum med dine annonser er det nødvendig å analysere ditt eksisterende publikum ut fra Facebooks publikumsinnsikt. Her får du oversikt over nettopp disse faktorene for ditt eksisterende publikum. Dermed blir det enklere å også tilpasse nye annonser til rett publikum. Du kan også definere målgruppen din ut fra eksisterende kunder, eller personer som tidligere har vist interesse for bedriften din. Eller du kan nå nye målgrupper etter hvem som ligner dine eksisterende kunder.

En annen god funksjon Facebook annonsering benytter seg av for optimalisering av annonser er A/B-testing. Det vil si at du kan sette opp to annonser, med noen små forskjeller. Disse kan du kjøre samtidig over en liten periode på f.eks. 1-2 døgn for å se hvilken av de som gir best resultater. Deretter fortsetter du den annonsen som fungerer best. På denne måten kan A/B testing bidra til å prøve ut annonsene før du bestemmer deg for hvilken som fungerer best.

Instagram er en plattform for visuelt og lekent innhold.

Instagram

Instagram er noe mindre brukt enn Facebook. Ipsos rapport viser at plattformen benyttes daglig av 41% av Norges befolkning over 18 år i 3. kvartal i 2021. For Instagram gjelder de samme annonseringsmulighetene som for Facebook, da Instagram er eid av Facebook. Disse kanalene samarbeider, og du kan publisere de samme annonsene i begge kanaler for å oppnå større rekkevidde. Likevel er det viktig å tenke på hvilke format som fungerer best for de ulike plattformene. På Instagram er det for eksempel større rom for mer lekne poster og kanskje mindre tekst enn det som passer for Facebook annonser.

De visuelle elementene har en større betydning på Instagram enn på Facebook. Dette er på bakgrunn av appens funksjoner, men også appens publikum. Det er viktig å benytte seg av bilde og video som fanger publikums oppmerksomhet for å optimalisere annonser på denne plattformen. Det er større åpenhet for lekne innlegg som for eksempel Instagram-reels og morsomme Instagram-stories. Instagram brukes i mindre grad for informasjon enn det Facebook gjør. Derfor kan det være relevant å få kortet ned informasjonsflyten, for eksempel ved hjelp av en film med voice-over.

Linkedin er en plattform tilpasset næringslivet.

Linkedin

Linkedin er ikke i nærheten en like stor plattform som verken Facebook eller Instagram. Plattformen har ifølge Ipsos rapport fra 2. kvartal i 2021 bare 5% daglige brukere av Norges befolkning over 18 år. Likevel har Linkedin et litt annet rykte og funksjoner enn det Facebook har. Først og fremst benyttes Linkedin for det meste av næringslivet og for næringslivet, og innholdet på plattformen anses derfor mer troverdig og mindre irriterende. Videre gir Linkedin mulighet for å tilpasse annonser etter B2B-markedet. Så om du ønsker å rette dine annonser mer mot næringslivet enn mot privatpersoner kan likevel Linkedin være den rette plattformen for deg å annonsere på.

Linkedin operer med tre typer annonsekampanjer; sponset innhold, sponsede meldinger og tekstannonser.

Sponset innhold publiserer tilpasset innhold i nyhetsoppdateringen til din målgruppe, dette benyttes ofte for å økt merkevarekjennskap, øke trafikk til nettside eller øke engasjement blant annet.

Sponsede meldinger promoteres i Linkedin brukernes innboks. Meldingene er merket med sponset emnefelt og sendes ut til målgrupper basert på faktorene annonsøren har segmentert etter.

Tekstannonser inneholder som regel tekst, men de kan også tilpasses med bilde. Disse annonsene vises ofte på toppen, eller på høyre side av Linkedin siden. Denne annonsen inneholder ofte en link til nettside og benyttes for å øke trafikk til nettside og opplyse om gode tilbud eller relevant informasjon.

Sosiale medier er interaksjonsbaserte nettverkstjenester og tilstedeværelse kan derfor være krevende.

Til slutt! 

Husk at vi snakker om sosiale nettverk, og derfor må du alltid være tilstede for å svare på spørsmål og kommentarer. Dette bidrar til økt engasjement og viser at du er tilstede, i tillegg til å mestre bruk av plattformen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag for å motta tips, inspirasjon, tutorials og tilbud innen animasjon, filmproduksjon og markedsføring!

Error: Contact form not found.

27. October 2021