Videoinnhold øker din SEO-rangering

Videoinnhold øker din SEO-rangering

Om videoinnhold øker din SEO-rangering, hvordan foregår dette? Video er en viktig del av tilstedeværelsen på internett for å være synlig og aktuell, og kan anses å gi bedriften et konkurransefortrinn. Derfor vil videoinnhold være nødvendig for å kunne opprettholde eller styrke din bedrifts posisjon i markedet.

Det er heller ingen hemmelighet at videoinnhold tiltrekker mer oppmerksomhet enn annet innhold. Dette gjelder også for Googles søkemotorer, videoinnhold fanger deres oppmerksomhet og det rangeres som viktig innhold.

Videoinnhold kan bidra til å optimalisere annonsene dine.

Videoinnhold prioriteres

Bare 26% av Googles betalte annonser bruker videominiatyrbilde, selv om videominiatyrbilde gir en høyere klikkfrekvens. Google har en tendens til å prioritere søkeresultater med video framfor annonser uten. I tillegg viser statistikk at sider som inkluderer videoinnhold gir mest organisk trafikk.

Googles søkemotorer rangerer annonser og nettsider etter ulike bergergninger. To av de viktigste beregningene som ligger til grunn for SEO-rangeringen er tidsbruk på nettsiden og antall tilbakekoblinger til nettsiden. Bare ut fra disse beregningene er det trygt å påstå at videoinnhold øker din SEO-rangering. Jo bedre kvalitet på videoinnholdet, jo høyere sannsynlighet for tilbakekoblinger og mer tidsbruk på nettsiden.

Videoinnhold minimerer fluktfrekvens

Video gir deg mulighet til å kommunisere budskap raskere, og det er større sannsynlighet for at at brukerne gidder å se ferdig en video framfor å lese en hel tekst. Dette bidrar også til å redusere nettsidens fluktfrekvens som dermed booster SEO-rangeringen ved at det gir Google et inntrykk av viktig innhold.

Mye av aktiviteten på nettsider i dag kommer fra mobile enheter, og mye av innholdet konsumeres på farten. Derfor vil brukerne av nettsiden ofte ha lett innhold som kommuniseres raskt, og gjerne visuelt. Det å bruke video for å vise fram et produkt eller tjeneste framfor tekst kan være forskjellen som gir en konvertering. Det handler om å tilpasse seg publikum.

Forbedre din SEO-rangering med videoinnhold.

Videoinnhold er effektivt

Videoinnhold gir 41% høyere klikkfrekvens enn ren tekst. Ikke så rart da videoinnhold er lett tilgjengelig, lett å konsumere, skaper mer engasjement og tiltrekker mer oppmerksomhet. I tillegg til at man kan dele mye informasjon på kort tid. Med video kan du effektivt formidle både følelser og handlinger, samt gjøre budskapsformidlingen enklere.

Les mer om videoinnhold i sosiale medier her, og om videoinnhold som et markedsføringsverktøy her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag for å motta tips, inspirasjon, tutorials og tilbud innen animasjon, filmproduksjon og markedsføring!

Error: Contact form not found.

20. October 2021