Animasjon i markedsføring

Animasjon i markedsføring

7 grunner til å benytte seg av animasjon i markedsføring:

1. Oppmerksomhet – Animasjon kan bidra til å skille din bedrift fra andre med samme målgrupper fordi akkurat dere tar stilling til hva publikum ønsker. I tillegg kan animasjon med sterke farger og figurer bidra til økt oppmerksomhet.

2. Effektiv budskapsformidling – Animasjon gir deg mulighet til å formidle mye informasjon på kort tid, i tillegg til at animerte karakterer kan gi budskapsformidlingen en letthet.

3. Går ikke ut på dato – kampanjefilmer kan benyttes om igjen, de kan for eksempel benyttes som innhold i sosiale medier, i kundemøter eller internt i bedriften til læring, opplæring eller for å understreke et poeng.

4. Branding – Animasjonsfilm kan bidra til å gi bedriften en identitet, for eksempel kan den formidle bedriftens visjon, verdier og mål på en kortfattet og enkel måte. Eller så kan en film gjøre det enklere å formidle bedriftens organisasjonskultur, som er en viktig del av bedriftens identitet.

5. Økt synlighet – Det brukes mer tid på videoinnhold, i tillegg til at det oftere deles. Dette kan bidra til en bredere rekkevidde for innlegg i sosiale medier, og at brukere av nettsiden din vil bruke lenger tid inne på nettsiden, og på denne måten også  effektiviserer bedriftens søkemotoroptimalisering.

6. Styrker bedriftens posisjon i markedet – Videoinnhold blir mer og mer populært, og det vil gi et inntrykk av at din bedrift holder seg oppdatert på trender og interessentenes forventninger.

7. Sosiale medier – Også i sosiale medier er videoinnhold mest populært, og en animasjonsfilm kan derfor bidra til å skape spennende og engasjerende innhold.

1. September 2021

Comment 1