Animasjon i nyhetsbrev

Animasjon i nyhetsbrev

Vi alle mottar mange nyhetsbrev i uken, men hva skal til for å skille seg ut med nyhetsbrev? Det kan være krevende å lage innhold i nyhetsbrev som skaper engasjement og faktisk generer klikk. Når du skal lage et engasjerende nyhetsbrev kan det være lurt å bruke innhold som fanger leserens oppmerksomhet. Korte animasjoner for å understreke et poeng kan fungere bra som blikkfang og dermed også generere flere klikk.

Hvorfor?

Animasjon og videoinnhold kan benyttes i nyhetsbrev av flere grunner. Bevegelsesgrafikk = blikkfang, våre øyne tiltrekkes bevegelse og det kan være nyttig for å bruke animasjon for å øke oppmerksomheten. Som med alt annet videoinnhold vil korte filmer også være interessant innhold for de fleste. Nyhetsbrev er ofte informative, men de kan virke lange, kjedelige og uinteressante. Derfor vil en kort film kunne bidra til å gi nyhetsbrevet et lettere inntrykk.

Gjør nyhetsbrevet mer spennende med animasjon.

En kort animasjon kan bidra til å fremheve eller forenkle budskapet. Om temaet for ditt nyhetsbrev kan være komplisert å forklare kan en kort filmsnutt bidra til å forenkle forklaringen. Det sies at videoinnhold har 41% høyere klikkfrekvens enn ren tekst. Tekst skummes som regel og er vanskeligere å sette seg ordentlig inn i. Videoinnhold derimot gjør det enklere å sette seg inn i budskapsformidlingen da filmen også kan bringe fram ulike følelser hos mottaker. For at videoen skal ha maksimal effekt er det viktig å ikke overdrive bruk av videoinnhold. Hvert nyhetsbrev burde maks inneholde én video for at å ikke gi et “masete” inntrykk. I tillegg bør ikke hvert nyhetsbrev du sender ut inneholde en video, da vil den lettere kunne overses og heller ikke ha den effekten du ønsker.

Hensikten med å sende ut nyhetsbrev er ofte å oppnå klikk eller konverteringer. Som nevnt tidligere har videoinnhold en høyere klikkfrekvens enn ren tekst. Videoinnhold for å generere klikk og konverteringer burde derfor presenteres på en måte som gjør at man vil klikke seg inn på linken.

Hvordan?

Når det gjelder hvordan du kan bruke videoinnhold i nyhetsbrev er det anbefalt å bruke korte filmsnutter. Showreels er en fin måte å få vist frem mye innhold på kort tid. For eksempel om du selger en tjeneste kan du vise en showreel av dine prosjekter og linke til portefølje eller prisguide. Eller om du selger produkter kan du lage en video som viser produkter eller produktsammensetninger som kan gi mottaker inspirasjon.

Rastlaus media webreel

En annen populær form for korte filmsnutter er GIFs. Disse brukes ofte for å understreke et poeng, vise frem en følelse eller annet innhold som er lett gjenkjennelig. Om du skal benytte deg av GIFs i et nyhetsbrev bør den likevel være relevant for innholdet i nyhetsbrevet. GIFs er lett å fordøye da de ofte er under ti sekunder, men likevel effektive for å få fram et poeng. I tillegg er de uten lyd som gjør det enklere å se de ferdig uten at det forstyrrer på noen som helst måte.

Følg oss på Instagram, Facebook og Linkedin.

Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag for å motta tips, inspirasjon, tutorials og tilbud innen animasjon, filmproduksjon og markedsføring!

Error: Contact form not found.

17. November 2021