Hva er en forklaringsvideo?

Explainer video er korte, animerte videoer som forklarer en forretningsidé på mindre enn 90 sekunder. De er interessante og enkle – med hjelp av en tydelig beskjed og attraktive bilder, fanger disse videoene raskt publikums oppmerksomhet. En explainer video er informativ og lærerik. Den kommuniserer hva bedriften tilbyr, hvordan den vil hjelpe kundene dine med sine spesifikke problemer og hvorfor produktet eller tjenesten din tilbyr det beste alternativet! Ved hjelpe av få sekunder får du dine ideèr forklart ved hjelp av kunnskapsrik bevegelsesgrafikk

Bare spør oss om råd vi hjelper deg gjerne!

Hvorfor trenger du en animert forklaringsvideo?

Effektiv budskapsformidling

Hovedmålet med forklaringsfilmer er å formidle noe på en rask, effektiv og overbevisende måte. Animerte forklaringsfilmer kan forenkle informasjon og komplekse budskap på kort tid, samt treffe større segmenter. Med en pedagogisk formidling kan du være sikker på at budskapet treffer mange. Dette gjør at du på kort tid kan nå ut til flere målgrupper med nyttig informasjon og dermed skape engasjement.

Formidling av sensitive emner

Forklaringsvideoer kan lages med forskjellige teknikker og til ulike emner. En historiefortelling gjennom karakteranimasjon kan være virkningsfullt om du ønsker å vekke følelser hos mottaker og skape en gjenkjennelsesfaktor. Å benytte animerte forklaringsvideoer for å ta opp sensitive eller tabubelagte temaer kan være effektivt. Du kan nå ut til mange, og det vil i tillegg være enkelt for mottaker å kjenne seg igjen i karakterene.

Vekker oppmerksomhet

Folk bruker mer tid på videoinnhold. I tillegg til at det er større sannsynlighet for at det blir lagt merke til, da det stikker seg ut i mengden. Derfor er det lurt å bruke animasjon om du ønsker å gjøre publikum oppmerksom på det du ønsker å formidle.

Når benyttes forklaringsvideoer?

Sosiale medier

Om du ønsker å spre raske budskap, gjennom korte og enkle forklaringsvideoer passer det som innhold til sosiale medier. Videoinnhold i sosiale medier spres raskt og kan derfor nå ut til mange på kort tid.

Nettside

Om selskapet ditt ønsker øke kjennskap eller bevissthet til noe, kan dette gjøres gjennom egen nettside med en forklaringsvideo på forsiden. Det vil først og fremst skape blikkfang, samt øke bevissthet, i tillegg til at det vil øke tidsbruk på nettsiden. Videoinnhold kan bidra til å øke nettsidens SEO-rangering (søkemotoroptimalisering) ved at publikum bruker mer tid på nettsiden.

Kampanjer

Forklaringsvideoer kan være nyttig i kampanjer. Kampanjer handler om å øke publikums bevissthet og kjennskap til noe, derfor vil forklaringsvideoer skape et interessant innhold til kampanjen, samtidig som den kan bidra til å øke bevissthet rundt kampanjens tema.