Hva er en logoanimasjon?

En logo er som hjertet i en merkeidentitet. Det presenterer
personligheten til et selskap eller et produkt og spiller
en betydelig rolle i en merkevarestrategi. En kraftig
logo kan sette en forbindelse med målgruppen i tillegg
til å fortelle historien om et merke. Hvis grafiske designere
gjør jobben sin riktig, etablerer en logo et effektivt
merkebilde som fungerer som grunnlaget for en vellykket
markedsstrategi.

Bare spør oss om råd vi hjelper deg gjerne!

Hvorfor logoanimasjon:

Bedre historiefortelling

En animert logo kan bli en fungerende del av en fortellingsprosess. Animasjon kan gi en mer detaljert forklaring av virksomhetens natur enn en statisk logo gjør. Den fungerer som en kort video som forteller en unik historie om et produkt eller et selskap. Videoinnhold kan enkelt sette en emosjonell forbindelse med seere. I tillegg kan video deles på nettet, noe som betyr at flere kan se en logo.

Bedriftens profesjonalitet

Kunder er kanskje ikke eksperter på markedsføringsområdet, men de forstår hva som er trending. Mange kjente selskaper inkludert Google har allerede anskaffet animerte versjoner av logoene sine og deler stolt det med hele verden. Derfor ser folk på dem som den virkelige profesjonelle når et merke viser at de følger med på innovasjonene.

Hyggelig førsteinntrykk

Førsteinntrykket har stor innvirkning på hvordan folk ser et produkt. Det tar bare noen få sekunder for oss å bestemme om vi liker noe eller ikke. Siden en logo er den første representanten for et merke, trenger den å gjøre et fint førsteinntrykk på potensielle kunder. En original animert logo er en god måte å overraske folk og øke sjansene for at de vil huske merkevaren din. Et positivt førsteinntrykk er med på å tiltrekke brukernes interesse.

Fremkalte følelser

Folk liker friske og uvanlige ideer og en animert logo er en god måte å overraske dem på. En effektiv logoanimasjon kan bli en trigger for spenning, glede og intriger. Hvis en logo kan gi noen positive følelser til målgruppen, er det store sjanser for at de vil huske et merke og knytte det til noe hyggelig.

Hvor bruker man logoanimasjon?

Videoinnhold retter seg mot alt det digitale rommet
og kan brukes i forskjellige tilfeller med forskjellige
formål. La oss se hva de er:

Sosiale nettverk

Folk bruker god tid på å surfe på Internett og kommunisere på sosiale nettverk som Facebook, Instagram, Twitter og Pinterest. Videoinnholdet er et effektivt markedsføringsverktøy som er enkelt å dele og som raskt kan bli funnet blant det andre innholdet. Dessuten kan animerte logoer konverteres til GIF-er som blir et effektivt materiale for sosial posting, slik at de kan deles på tvers av sosiale medier.

Presentasjoner

Offentlige personer må ofte holde forskjellige presentasjoner, det være seg en produktdemonstrasjon eller et forretningsmøte.
Ved å inkludere en animert logo på lysbildene, kan du legge elementet av originalitet og kreativitet til presentasjonen.

Kampanjevideoer

I våre forrige artikler har vi beskrevet rollen som
promoteringsvideo i virksomheten og sagt at mange
selskaper tar fortjeneste fra dette markedsføringsverktøyet.
Så hvorfor ikke polere en promoteringsvideo med en original animasjonslogo?
Denne kombinasjonen kan utføre visse forretnings- og markedsføringsoppgaver.

Selskapets hjemmeside

Nettsteder er som en CV for et selskap. Det er viktig å sørge for at et nettsted fungerer effektivt. En animert logo kan forbedre bildet av nettstedet og øke SEO (Search Engine Optimization). Besøkende vil se logo-animasjon og ved å gjøre det vil de bruke mer tid på en side. Denne indikatoren har stor innvirkning på nettstedets rangering i søkeresultatene.