Hva er en logoanimasjon?

En logo er hjertet av merkets identitet. Den presenterer personligheten til et selskap eller et produkt, og spiller en betydelig rolle i en merkevarestrategi. En bemerkelsesverdig logoanimasjon kan opprette en emosjonell forbindelse mellom merket og målgruppen, i tillegg til å formidle merkets historie. Hvis grafiske designere gjør jobben sin riktig, etablerer en logo et effektivt merkebilde som gir grunnlag for en vellykket markedsstrategi.

Bare spør oss om råd, vi hjelper deg gjerne!

Hvorfor logoanimasjon:

Videoinnhold retter seg mot alt i det digitale rommet
og kan brukes i forskjellige tilfeller med forskjellige
formål. La oss se hva de er:

Bedre historiefortelling

En animert logo kan bli en fungerende del av virksomhetens historiefortelling. Animasjon gir en mer detaljert og visuell forklaring av virksomhetens identitet enn hva en statisk logo gjør. En logoanimasjon gir visuelle inntrykk av en virksomhets unike historie. Fordelene med en logoanimasjon er mange, men først og fremst vil den vekke emosjonelle følelser hos seere, samt en større sannsynlighet for at den blir delt videre.

Bedriftens profesjonalitet

Kundene dine er kanskje ikke eksperter på markedsføring, men de er opptatt av trender. Mange kjente selskaper, inkludert Google har allerede anskaffet animerte versjoner av sine logoer som de stolt deler med verden. Dette gir publikum et inntrykk av profesjonalitet da selskapet viser at de følger med på innovasjoner, og følger trender i omgivelsene.

Hyggelig førsteinntrykk

Førsteinntrykket har stor innvirkning på hvordan folk ser et produkt eller en virksomhet. Det tar oss bare noen få sekunder å avgjøre om vi liker noe, eller ikke. Med tanke på at logoen er en del av bedriftens førsteinntrykk, er det nødvendig å ha en god logo slik at potensielle kunder får et godt førsteinntrykk av virksomheten. En original logoanimasjon vil tiltrekke seg oppmerksomhet og øke sjansene for at kunder vil huske merkevaren din. 

Fremkalte følelser

Folk liker friske og uvanlige ideer, derfor er logoanimasjon en god måte å overraske publikum på. En effektiv logoanimasjon kan være en trigger for spenning, glede og intriger. Om en logo vekker positive følelser hos målgruppen, er det større sjanse for at de vil huske merkevaren og ha en positiv tilknytning til den.

Når bør du ha en animert logo?

Sosiale medier

Videoinnhold er gir økt oppmerksomhet og synlighet, og deles hyppigere i sosiale medier. Animerte logoer kan konverteres til GIF-er som er effektivt materiale for sosial posting.

Presentasjoner

En logoanimasjon vil fungere godt for å fylle inn lysbildene i bedriftspresentasjoner. En animert logo gir et inntrykk av kreativitet og at selskapet henger med på trender, samt gi et spenningsmoment til lysbildet. Samtidig vil den dynamiske logoen feste seg lettere hos mottaker og føre til at selskapet blir husket.

Egen nettside

En animert logo på selskapets hjemmeside gir økt oppmerksomhet, og sørger for at brukerne av nettsiden vil bli bli på siden lenger. Dette forbedrer nettsidens SEO som fører til at den oftere vil genere besøkende fra organiske søk. På denne måten vil en animert logo fungere som et billig, men bra markedsføringsverktøy for selskapet.

Kampanjevideoer

Kampanjevideoer eller promoteringsvideoer er et nyttig markedsføringsverktøy for bedrifter som gir gode resultater. De gir økt synlighet og økt rekkevidde, og videre kan dette også synes på bedriftens fortjeneste. Så hvorfor ikke polere en promoteringsvideo med en original logoanimasjon? Denne kombinasjonen kan utføre visse forretnings- og markedsføringsoppgaver for din bedrift.

Trenger du hjelp til logo design?

Logo design fra 5500 kr. eks .mva

Brief & avtale

Sammen lager vi en progresjonsplan og avtale på oppdraget.

Skisse & forslag til design

Kunden velger hvilke refaranser designet skal bygges videre på. Deretter skisser vi opp forskjellige logo forslag.

Godkjenning

Sammen blir vi enig om retning og vi bygger videre med vector og farger.

Levering

Vi overlever logo designet til avtalt tid og i et av disse formatene: Ai, PDF, PNG eller JPG.