Hva er en forklaringsvideo (explainer video)?

Forklaringsvideo er korte, animerte videoer som forklarer en forretningsidé på mindre enn 90 sekunder. De er interessante og enkle – med hjelp av en tydelig beskjed og attraktive bilder, fanger disse videoene raskt publikums oppmerksomhet. En forklaringsvideo er informativ og lærerik: den kommuniserer hva bedriften tilbyr, hvordan den vil hjelpe kundene dine med sine spesifikke problemer og hvorfor produktet eller tjenesten din tilbyr det beste alternativet! Ved hjelpe av få sekunder får du dine ideèr forklart ved hjelp av kunnskapsrik grafikk i bevegelse!

Bare spør oss om råd vi hjelper deg gjerne!

Hvorfor forklaringsvideo:

Øker synlighet på internett

Å ha en animert video innebygd på nettstedet ditt oppfordrer publikum til å holde seg lenger. Animasjonsvideoer er så “eye-chatching” å se at publikum vil spille hver eneste en de finner! Og du får mest mulig ut av det: Google Søkemotorer måler tiden publikum bruker på nettstedet ditt. Mer tid = Mer interessant for folk, og de vil belønne dette ved å rangere nettstedet ditt høyere i søkene.

Bygger merkevarekjennskap

En flott animert markedsføringsvideo er helt tilpasset merkets kommunikasjon: Den bruker merkevarens farger for å bygge merkevarebevissthet, fordi de vil hjelpe seerne dine til å identifisere at du er den som står bak salgsvideoen.

De forbedrer konverteringer og salg

Explainer-videoer øker konverteringene med 20% i gjennomsnitt, spesielt hvis du legger inn videoen over bretten på hjemmesiden din. Det er enkelt å få seerne til å handle i den retning du ønsker. Salgsvideoer er så fengslende at bare ved å legge til en handlingsforklaring til videoen din, kan du hjelpe dem med å abonnere på nyhetsbrevet ditt, oppfylle et skjema, laste ned et bestemt materiale osv.

Øk delbarheten

Folk elsker å dele morsom, interessant informasjon til sine jevnaldrende. Og videoer er den mest delte typen innhold på internett! Når du kombinerer visuell og verbal læring, lager du en svært effektiv kombinasjonsbokse som øker kommunikasjonskraften til innholdet ditt. Dette er grunnen til at videoer er så nyttige, og forklarervideoer smelter sammen alt dette med sjarmerende visuals og en klar beskjed, som har en sterk effekt på den menneskelige hjernen.

Hvor bruker man forklaringsvideo?

Videoinnhold retter seg mot alt det digitale rommet
og kan brukes i forskjellige tilfeller med forskjellige
formål. La oss se hva de er:

Sosiale nettverk

Folk bruker god tid på å surfe på Internett og kommunisere på sosiale nettverk som Facebook, Instagram, Twitter og Pinterest. Videoinnholdet er et effektivt markedsføringsverktøy som er enkelt å dele og som raskt kan bli funnet blant det andre innholdet. Dessuten kan animerte logoer konverteres til GIF-er som blir et effektivt materiale for sosial posting, slik at de kan deles på tvers av sosiale medier.

Presentasjoner

Offentlige personer må ofte holde forskjellige presentasjoner, det være seg en produktdemonstrasjon eller et forretningsmøte.
Ved å inkludere en animert logo på lysbildene, kan du legge elementet av originalitet og kreativitet til presentasjonen.

Kampanjevideoer

I våre forrige artikler har vi beskrevet rollen som
promoteringsvideo i virksomheten og sagt at mange
selskaper tar fortjeneste fra dette markedsføringsverktøyet.
Så hvorfor ikke polere en promoteringsvideo med en original animasjonslogo?
Denne kombinasjonen kan utføre visse forretnings- og markedsføringsoppgaver.

Selskapets hjemmeside

Nettsteder er som en CV for et selskap. Det er viktig å sørge for at et nettsted fungerer effektivt. En animert logo kan forbedre bildet av nettstedet og øke SEO (Search Engine Optimization). Besøkende vil se logo-animasjon og ved å gjøre det vil de bruke mer tid på en side. Denne indikatoren har stor innvirkning på nettstedets rangering i søkeresultatene.